Project Description

Μεξικό Μέριδα Κανκούν

01/12/19 – 31/12/20

Το Μεξικό είναι από τα λίγα λατινοαμερικάνικα κράτη που μπορεί να περηφανευτεί για ένα τόσο λαμπρό παρελθόν πριν από τους χρόνους του Κολόμβου. Η αυτοκρατορία των Αζτέκων ήταν πράγματι στον κολοφώνα της δύναμής της όταν ο Κορτές αποβιβάστηκε στις μεξικανικές ακτές. Η συγχώνευση των στοιχείων της ινδιάνικης και της ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του σημερινού προσώπου της χώρας. Η χερσόνησος του Γιουκατάν, κατοικημένη από την αρχαιότητα από τους Μάγια, φέρνει την βαριά κληρονομιά της αποικιοκρατίας σε αρχοντικά, ναούς και μέγαρα. Η περιοχή των Τσιάπας παραμένει η πιο «ινδιάνικη» περιοχή σ’ ολόκληρη τη χώρα διατηρώντας τυπικά χαρακτηριστικά της αγροτικής ζωής των ιθαγενών που μιλούν ακόμα και σήμερα τις δικές τους διαλέκτους. Το ταξίδι αυτό είναι μοναδικό σε συνάρτηση με τη διάρκειά του, που εξερευνά διεξοδικά την αχανή αυτή χώρα.  Έτσι, μαζί με τους κλασικούς θησαυρούς των μεγάλων πολιτισμών των Αζτέκων των Μάγια και των Ολμέκων, κάνει μια κατάδυση στις ζούγκλες του Γιουκατάν, στις αποικιακές πόλεις της χερσονήσου και σε εθνικούς δρυμούς που τα βιαστικά γκρουπ των τουριστών τα προσπερνάνε. Σίγουρα είναι ένα ταξίδι μοναδικό που όσοι το επιλέξουν θα έχουν τη χαρά ν’ ανακαλύψουν άγνωστες πλευρές ενός απρόσμενου κόσμου.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτυ.

Άφιξη στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο για να χαλαρώσετε. Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγησή μας. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι “Plaza de la Constitución” (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα Ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε “Zócalo” και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας. Συνεχίζουμε για το πάρκο Τσαπούλτεπεκ ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού. Θα θαυμάσουμε πανέμορφες κατοικημένες περιοχές Lomas de Chapultepec and Polanco, οπού θα δούμε ορισμένα σπίτια διάσημών όπως τις Ντολορες Ντελ Ριο. Επόμενη στάση το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Όμως η έκπληξη μας περιμένει στα προάστια της πόλης. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό στον κόσμο σπίτι – μουσείο αφιερωμένο στην ασυμβίβαστη και διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Το μπλε σπίτι της έγινε μουσείο το 1958, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της. Θα θαυμάσουμε τα έργα της και θα μιλήσουμε για την εκρηκτική ζωή της. Απόγευμα ελεύθερο. Μετάβαση στο εστιατόριο για το δείπνο μας. Μεταφορά  στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας με την πλατεία των Τριών Πολιτισμών που είναι η κεντρική πλατεία της περιοχής Τλατελολκο. Η πλατεία σχεδιάστηκε από τον Μεξικανό αρχιτέκτονα Μάριο Πιανι και η κατασκευή της τέλειωσε το 1966. Συνεχίζουμε με την αρχαία αγορά των Αζτέκων και τα ερείπια τους, την εκκλησιά Santiago Apostol και το παλιό κτίριο του υπουργείου εξωτερικών. Συνεχίζουμε στα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της «Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το «tilma» (μανδύας από ίνες «ayate», ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάππας Ιωάννης Παύλος ο Β’ χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών, που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του. Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Επίσκεψη σε εργαστήριο οψιδιανού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

Αναχώρηση από το Μέξικο Σίτυ και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Μέριδα με πρωινή πτήση διάρκειας 2 ωρών περίπου. Με την άφιξή μας στη Μέριντα ξεκινάμε και την ξενάγησή μας όπου θα σταθούμε στην πλατεία με τα παλιά αποικιακά κτίρια. Ονομάστηκε «Λευκή Πόλη» από τις μεγάλες ποσότητες ασβεστόλιθου που βρέθηκαν στην περιοχή. Ιδρύθηκε το 1542, στη θέση της μικρής πόλης των Μάγια «Θο» και χαρακτηρίζεται από έντονες γαλλικές, αγγλικές και σε μικρότερο βαθμό ολλανδικές επιρροές. Ήταν πάντα σπουδαία και γεμάτη ιστορία. Κάθε της γωνιά ξυπνά μνήμες από τολμηρούς Κονκισταδόρες, δυναμικούς διοικητές και περήφανους αρχηγούς ιθαγενών. Μια πανοραμική θέα της πόλης θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε την λεωφόρο Montejo, το μνημείο της Πατρίδας, την κεντρική πλατεία, τον Καθεδρικό Ναό και το Παλάτι της Κυβέρνησης. Το απόγευμα αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο του Ουξμάλ, του πιο περίτεχνου συγκροτήματος του πολιτισμού των Μάγια. Η πόλη «χτίστηκε τρεις φορές», με την «Πυραμίδα του Μάγου» και το περίφημο «Παλάτι του Κυβερνήτη», το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής αρτιότητας του στυλ «Πούκα» και κατά πολλούς το πιο περίτεχνο από όλα τα συγκροτήματα του «Mundo Maya», όπως αποκαλείται συγκεντρωτικά ολόκληρος ο πολιτισμός των Μάγια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Τσίτσεν Ίτσα. Το απόλυτο σημείο αναφοράς της προκολομβιανής εποχής, στην Βόρεια πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου, που δεν είναι άλλο από το επιβλητικό δημιούργημα των Μάγια, Τσίτσεν Ίτσα, και που στην τοπική διάλεκτο μεταφράζεται ως «στο στόμιο του φρεατίου του Ίτσα». Η Τσίτσεν Ίτσα ήταν ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό διοικητικό κέντρο στα βόρεια πεδινά της επικράτειας των Μάγιας από την Ύστερη Κλασσική έως τα αρχικά στάδια της Πρώιμης Μετακλασικής περιόδου. Οι περιγραφές ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας από μνημεία-ορόσημα, που της έδωσαν επάξια μία θέση ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. H διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σε ολόκληρη την Αμερική γήπεδο του «Παιχνιδιού της Μπάλας», ο Ναός των Πολεμιστών, το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολώνων με το άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων, Τσακ-Μπαλούμ, και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγια, αποτελούν περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού, που δικαίως κερδίζει με τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη. Επόμενη στάση τα μαγευτικό Ικ Κιλ που θα μπορέσουμε να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά μιας ξεχωριστής φυσικής πισίνας. Μετά τη δροσερή ανάπαυλα συνεχίζουμε το δρόμο μας για το Κανκούν.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

Πρωινό & ημέρα ελεύθερη για να χαρούμε τα γαλαζοπράσινα νερά στο γοητευτικό Κανκούν.

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να χαρούμε τα γαλαζοπράσινα νερά στο γοητευτικό Κανκούν.

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να χαρούμε τα γαλαζοπράσινα νερά στο γοητευτικό Κανκούν.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση αναχώρησης για την Αθήνα.

Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμοκατάλογος

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 01/12/19 – 31/12/20

1920 € 350 €

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης

 • Εσωτερική πτήση Μέξικο Σίτυ – Μέριδα

 • Οκτώ (8) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* (Galeria Plaza 4* στο Mexico City / Presidente Intercontinental Merida 4* στη Μέριδα / Presidente Intercontinental Cancun στο Cancun) ή παρόμοια

 • Πρωινό καθημερινά

 • 1 δείπνο

 • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με Αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό

 • Εισόδους στα αξιοθέατα

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

Σημείωση:

Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων. Συμμετοχή και άλλων ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο.

Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο. Ανάλογα με την εποχικότητα ενδέχεται να υπάρχουν επιβαρύνσεις στα κοστολόγια.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

** Οι τιμές δεν ισχύουν για την περίοδο των εορτών  **

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων 390 € το άτομο

 • Αχθοφορικά

 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€

 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

image_pdfimage_print