Project Description

Βόρεια Κορέα: Ένα αποκαλυπτικό ταξίδι

11 ΜΕΡΕΣ

Ελάτε να προσπαθήσουμε ν’ ανακαλύψουμε τι κρύβει η κλειστή κοινωνία της Βόρειας Κορέας!

Έχοντας άρει αρκετούς από τους περιορισμούς στην επίσκεψή της, μας δίνει τη δυνατότητα να την επισκεφτούμε και να δούμε τι είναι αυτό που, μέσα από την απομόνωσή της, την κάνει να θεωρείται μια χώρα μοναδική.

Δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με επιτυχία με καμία άλλη χώρα του συγχρόνου κόσμου, λόγω της πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομική της διαφοροποίησης.

Η Βόρεια Κορέα είναι μία εξαιρετικά μυστική χώρα, που αν και παραμένει απομονωμένη από μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, είναι απίστευτα γοητευτική!

Πρόγραμμα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και κατευθείαν πτήση για το Πεκίνο.
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Πεκίνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την μέρα μας για να επισκεφθούμε το κορυφαίο μνημείο του Πεκίνου, την περίφημη Απαγορευμένη Πόλη και αμέσως μετά την κεντρική πλατεία, Τιεν Αν Μεν, η οποία βρίσκεται μπροστά από την είσοδο της Απαγορευμένη Πόλης. Συνεχίζουμε με τα παραδοσιακά δίκυκλα στα Χουτόνγκ, ενώ στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον περίφημο Ναό του Ουρανού. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγιάνγκ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Οι τουρίστες πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες και βρίσκονται διαρκώς υπό την επιτήρηση Κορεατών συνοδών και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με κανέναν πολίτη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μεταφέρουν καμία εικόνα ή ήχο από οποιαδήποτε πλευρά του κόσμου.
Η ολοήμερη ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας ξεκινάει με το Μεγάλο Μνημείο προς τιμή του εκλιπόντος προέδρου Κιμ Ιλ Σουνγκ καθώς και το σπίτι Mangyongdae, το οποίο λέγεται ότι εκεί γεννήθηκε. Βρίσκεται λίγο έξω από την Πιονγκγιάνγκ και περιστοιχίζεται από ένα καλά διατηρημένο πάρκο. Συνεχίζουμε για το Moranbong. Ένα όμορφο πάρκο, στο οποίο τα σαββατοκύριακα και τις αργίες οι Κορεάτες κάνουν πικνίκ.
Συνεχίζουμε με τον πύργο Juche, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πλατεία Kim Il-sung στην δυτική όχθη και κατασκευάστηκε για να τιμήσει τα 70α γενέθλια του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Επόμενοι σταθμοί μας, το Μνημείο για την ίδρυση του Κόμματος ( Monument to the Party Foundation ) , το οποίο είναι πλούσιο σε συμβολισμούς:  σφυρί, δρεπάνι και καλλιγραφική βούρτσα, τα οποία  συμβολίζουν τους εργάτες, τους αγρότες και τους διανοούμενους και η πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ. Είναι η κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ όπου πραγματοποιούνται κανονικά οι μαζικές στρατιωτικές παρελάσεις της Βόρειας Κορέας.  Είναι η 30η μεγαλύτερη πλατεία στον κόσμο, με έκταση περίπου 75.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.  Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Παλάτι του Ήλιου (Kumsusan Palace of Sun) – Μαυσωλείο του Κιμ Ιλ Σουνγκ, το οποίο χτίστηκε το 1976 και υπήρξε επίσημη κατοικία του. Το 1994 το κτήριο ανακαινίστηκε και μετατράπηκε στο Μαυσωλείο.  Συνεχίζουμε με το μετρό της πόλης και την Αψίδα του Θριάμβου. Αργότερα θα μεταφερθούμε 50χλμ. από την Πιονγκγιάνγκ , στο εμπορικό λιμάνι Nampho. Αρχικά ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, αλλά εξελίχθηκε σε σύγχρονο λιμάνι το 1945 μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επόμενος σταθμός μας το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού Kangso και το φράγμα. Επιστροφή στην Πιονγκγιάνγκ και διανυκτέρευση.
Σήμερα θα αναχωρήσουμε και ξεναγηθούμε στην παλιά πρωτεύουσα, όπου θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βασιλέων του αρχαίου βασιλείου Κορύο και στη συνέχεα το μουσείο Κορύο, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από 1000 έργα τέχνης από εκείνη την περίοδο. Επόμενος σταθμός μας η γέφυρα Sonjuk, η οποία χρονολογείται από το 1290 και είναι διάσημη ως τόπος δολοφονίας του πολιτικού Jeong Mong-ji το 1392, ο οποίος σηματοδότησε το τέλος της δυναστείας των Κορύο . Αφού απολαύσουμε ένα τυπικό κορεάτικο γεύμα σε παραδοσιακό Ryokan, συνεχίζουμε με το μαυσωλείο του βασιλιά Kongmin και βασιλιά Wangkon καθώς επίσης και με τους ναούς
Anhua και Ryongtong. Είναι ένας αρχαίος βουδιστικός ναός ο οποίος καταστράφηκε από πυρκαγιά τον 17ο αιώνα και η περιοχή γύρω απ΄αυτό καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Κορεάτικου πολέμου , αλλά η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2005. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Μετά το πρωινό μας, μεταφορά για τη Sariwon, μία από πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Βόρειας Κορέας, με ανεπτυγμένη τη βιομηχανία γεωργικών μηχανών, επεξεργασίας τροφίμων και κλωστοϋφαντουργικών και την εκπαίδευση. Εδώ υπάρχουν περισσότερα από 10 πανεπιστήμια, σε μία πόλη των 300.000 κατοίκων και είναι γνωστή για το γευστικό Maccoli, ένα γνωστό κορεατικό αλκοολούχο ποτό. Επόμενος σταθμός μας οι καταρράκτες Pakyon, από τους υψηλότερους καταρράκτες στη Βόρεια Κορέα. Επιστροφή στην Πιονγκαγιάνγκ.
Το βουνό Mt. Taesong είναι ένα από τα διάσημα βουνά της Βόρειας Κορέας. Οι κορυφές Somun, Ulji, Jangsu, Kuksa και Jujak συνδέονται μεταξύ τους σαν μια πτυσσόμενη οθόνη. Διατηρούνται ο προμαχώνας 200 μέτρων στην κορυφή του Somun, μια λιμνούλα κυπρίνου και άλλες λίμνες που είναι τα απομεινάρια του παλιού στρατιωτικού φρουρίου στην κορυφή του Jangsu. Το νεκροταφείο των Μαρτύρων της Επανάστασης βρίσκεται στην κορυφή Jujak και ο κεντρικός ζωολογικός κήπος και ο βοτανικός κήπος βρίσκονται καθώς προσεγγίζουμε αυτόν τον τόπο ευχαρίστησης. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς μαζί με τους Βορειοκορεάτες.
Τα βουνά Myohyang είναι ένα από τα πέντε αξιοσημείωτα βουνά της Κορέας που είναι γνωστά ως τα «σιταποθήκες της δυτικής ακτής» της Κορέας. Το όρος Myohyang πήρε το όνομά του από τα μυστικά σχήματα και τα αρώματα που βρέθηκαν στην περιοχή. Είναι ένας ιερός τόπος και σύμφωνα με το μύθο, ήταν το σπίτι του βασιλιά Τανγκούν, προπάτορας του κορεατικού λαού. Το 2009 η UNESCO όρισε το όρος Myohyang ένα παγκόσμιο αποθεματικό βιόσφαιρας, αναφέροντας την πολιτιστική του σημασία καθώς και τα θεαματικά βράχια που προσφέρουν ενδιαιτήματα για 30 ενδημικά φυτικά είδη, 16 φυτικά είδη που απειλούνται παγκοσμίως και 12 απειλούμενα είδη ζώων. Υπάρχουν πολλές κορυφές στα βουνά Myohyang, αλλά το υψηλότερο είναι το Piro Peak στα 6.262 πόδια / 1.909 μ. Υπάρχουν επίσης πολλά γραφικά μονοπάτια πεζοπορίας στην ορεινή περιοχή Myohyang. Συνεχίζουμε για τη Hyangsan, μια πόλη που συνορεύει με τον ποταμό Chongchun. Θα δούμε την πόλη αλλά και το πυραμιδωτό ξενοδοχείο Hyangsan, που βρίσκεται μέσα στο όμορφο ορεινό τοπίο κατά μήκος του ποταμού Myohyang και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Διεθνή Έκθεση Φιλίας . Επόμενος σταθμός μας ο ναός Pohyon, ένας από τους πέντε διάσημους ναούς της Κορέας. Χτισμένος πριν από περίπου 1.000 . Αρχικά είχε 24 κτίρια και παγόδες. Κάηκε κατά τον κορεατικό πόλεμο και αργότερα αναστηλώθηκε. Σε αυτό το ναό υπάρχουν αρχεία 80.000 ξύλινων μπλοκ που περιέχουν την πλήρη συλλογή βουδιστικών γραφών. Συνεχίζουμε περπατώντας στην την κοιλάδα Manpok , την “Κοιλάδα με τους Δέκα Χιλιάδες Καταρράκτες” και αργότερα θα επιστρέψουμε στην Πιονγκγιάνγκ.
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο στούντιο Τέχνης Mansudae (όπου γίνονται πίνακες ζωγραφικής, ψηφιδωτά, αγάλματα κ.α.). Συνεχίζουμε με το κινηματογραφικό στούντιο της Πιονγκγιάνγκ. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 1947, ένα χρόνο πριν από την ίδρυση της κυβέρνησης της ΛΔΚ, αλλά μέχρι το 1960 το στούντιο κέρδισε τη φήμη του. Κατά τη διάρκεια της πρώιμης ενήλικης ζωής του Kim Jong Il, ήταν μεγάλος φίλος του κινηματογράφου, δημιουργώντας ένα βιβλίο το 1973 με τίτλο “Η Τέχνη του Κινηματογράφου”. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πεκίνο. Άφιξη και αμέσως μετά τις τυπικές διατυπώσεις θα έχουμε μία 3ώρη βόλτα για…. Πεκίνο by night.
Με κατευθείαν πτήση από το Πεκίνο θα φθάσουμε στην Αθήνα, έχοντας ζήσει ένα ανεπανάληπτο ταξίδι.

Βόρεια Κορέα 24/04 – 04/05/2019

2890Δίκλινο
Επιβάρυνση μονόκλινου: 345€
 • 11 Ημέρες
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Air China
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό στο Πεκίνο
  Πλήρης διατροφή στην Βόρεια Κορέα

ΠΤΗΣΕΙΣ
Air China

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
24/04 Αθήνα – Πεκίνο 14.15 04.30 (25/04)
26/04 Πεκίνο – Πιονγκγιάνγκ 13.25 16.20
03/05 Πιονγκγιάνγκ – Πεκίνο 17.20 18.15
04/05 Πεκίνο – Αθήνα 02.30 08.15

Σημείωση

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Air China
 • Ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό στο Πεκίνο και Πλήρης διατροφή στην Βόρεια Κορέα
 • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Αγγλόφωνοι τοπικοί ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
 • Είσοδοι στα αξιοθέατα
 • Ότι δεν αναγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα ή στα περιλαμβανόμενα

Απαραίτητα για το ταξίδι

Διαβατήριο σε ηλεκτρονική μορφή ( σε έγχρωμο αρχείο pdf ), που θα πρέπει να αποστείλετε στο γραφείο μας τριάντα μέρες (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
image_pdfimage_print