Project Description

Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας

7 ηµέρες – 5 νύχτες από 715€

από 1η Νοεμβρίου ’19 έως 31 Μαρτίου 20

Οι τρεις πιο δημοφιλείς προορισμοί των επισκεπτών στην Ινδία, που θα σας «διηγηθούν» όλη την πολιτισμική διαδρομή και το αυτοκρατορικό παρελθόν της πλούσιας σε εικόνες και υφές αυτής χώρας. Δελχί, η σημερινή πρωτεύουσα με τα δύο «πρόσωπα», Τζαϊπούρ, με τα θαυμάσια παλάτια,  Άγκρα, με τους πασίγνωστους και ανεκτίμητους πολιτιστικούς θησαυρούς.

Πρόγραμμα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Δελχί.

Άφιξη την επόμενη ημέρα.

Άφιξη στο Δελχί, συνάντηση µε τον αντιπρόσωπο του γραφείου µας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος ως το μεσημέρι. Ακολουθεί ξενάγηση σε μια πόλη που μοιάζει σαν ολόκληρη χώρα, τόσο από πληθυσμιακής απόψεως (έχει περισσότερους ανθρώπους από ολόκληρη την Αυστραλία) όσο και από την άποψη της πυκνότητας και ποικιλομορφίας των προσφερόμενων ερεθισμάτων και εμπειριών.

Ξεκινάμε με το Παλιό Δελχί, όπου θα δούμε το Ραζγκάτ, το μέρος όπου έγινε η καύση της σορού του Μαχάτµα Γκάντι. Συνεχίζουμε µε το «Κόκκινο Φρούριο», πρώην αυτοκρατορική κατοικία που σήμερα στεγάζει μουσεία και πολιτιστικούς χώρους. Έχει µήκος 2 χλµ. και ύψος 18 µέτρα, κτίστηκε µεταξύ 1638 και 1648 και κάθε χρόνο την ηµέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σηµαία από τον πρωθυπουργό. Καταλήγουμε στο μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, το Τζαμά Μασίντ.

Σειρά έχει το Νέο Δελχί, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τη Λεωφόρο Ραζ Παθ, στα όρια μεταξύ των δύο τμημάτων της πόλης, µε τα κυβερνητικά κτίρια, την Πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου), το Κοινοβούλιο, τον τάφο του Χουμαγιούν και τον επιβλητικό μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για την «Ροζ Πόλη», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται η Τζαϊπούρ. Άφιξη το απόγευμα, έπειτα από 6ωρη διαδρομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη πεζή. Βόλτα στους γραφικούς δρόμους της πρωτεύουσας του Rajasthan, όπου τα λεωφορεία προσπερνούν φορτωμένες καμήλες, τα ρίκσο καθυστερούν τα μηχανάκια, τα ποδήλατα-ταξί ψάχνουν ενεργητικά ανάμεσα στους πεζούς για πελατεία…

Δελχί – Τζαϊπούρ (265 χλμ./6 ώρες)

Πρωινό και ξεκινάμε ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε πρώτα το παραμυθένιο φρούριο Άμπερ, µε το χαρακτηριστικό κεχριμπαρένιο χρώμα του και την παγκόσμια φήμη του. Κατασκευάστηκε από τον Μαχαραγιά Μανσίνγκ το 17ο αιώνα και τα τείχη του εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση πάνω στους γύρω λόφους. Θα ανέβουμε στην κορυφή είτε με ελέφαντες είτε με τζιπ και εκεί θα περιηγηθούμε στους διαδρόμους και στα πολλά δωμάτιά του µε τις εκπληκτικές παραδοσιακές τοιχογραφίες και πολύτιμες πέτρες – και βέβαια στο πιο εντυπωσιακό δωμάτιο µε τους καθρέφτες.

Επόμενη στάση για επίσκεψη στο Χαβά Μαχάλ – γνωστό ως «παλάτι των ανέμων» – με τη χαρακτηριστική πρόσοψη. Θα συνεχίσουμε νωρίς το απόγευμα µε το Παλάτι του Μαχαραγιά, ένα θαυμάσιο συγκρότημα μικρότερων παλατιών, κήπων, μουσείων και εκθεμάτων, και θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με το αστεροσκοπείο Τζαντάρ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για την υπέροχη Άγκρα των πολιτιστικών θησαυρών.  Ένα από τα τρία πιο σημαντικά αξιοθέατά της, το Φατεχπούρ Σικρί, την κόκκινη «πόλη» µε τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε µόλις 14 χρόνια µετά την ίδρυσή της,  θα το επισκεφθούμε καθ’ οδόν. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Τζαϊπούρ – Φατεχπούρ Σικρί – Άγκρα (235 χλμ./6 ώρες)

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε μια μέρα του ταξιδιού μας αφιερωμένη στα άλλα δύο από την τριάδα των αξιοθέατων της Άγκρα που αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως ανεκτίμητοι πολιτιστικοί θησαυροί από την UNESCO. Πρώτα το θεσπέσιο Ταζ Μαχάλ, ένα μαυσωλείο που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της γυναίκας του στα μέσα του 17ου αιώνα – «ένα ποίημα αγάπης που γράφτηκε με πέτρα», το έχουν χαρακτηρίσει έμπειροι ταξιδευτές. Το τρίτο και τελευταίο σπουδαίο αξιοθέατο είναι το Κόκκινο Φρούριο, µε τείχη ύψους 20 μέτρων, παλιά αυτοκρατορική κατοικία ως το 17ο αιώνα, οπότε η πρωτεύουσα μετακινήθηκε από την Άγκρα στο Δελχί. Αναχώρηση από την Άγκρα και μετάβαση στο Δελχί για την τελευταία μας διανυκτέρευση στην Ινδία.  Άγκρα – Δελχί (203 χλμ./4 ώρες)

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής μας με άφιξη το απόγευμα.

Τιμοκατάλογος

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
Delhi:Africa Avenue 3*

Jaipur:Libra 3*

Agra :Atulya Raj 3*

795€ 715€
Delhi:Welcome Dwarka 4*

Jaipur:Clarks 4*

Agra :Fortune Select 4*/Ramada 4*/Holiday Inn 4*

875€ 795€*
Delhi:The Suryaa 5*

Jaipur:Hilton5*

Agra :Radisson 5*

985€ 895

Απαραίτητα για το ταξίδι

Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
Ηλεκτρονική μορφή του διαβατηρίου σας ( σε έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300 Κb) και ηλεκτρονική μορφή (1) πρόσφατης έγχρωμης φωτογραφίας σε λευκό φόντο, σε (αρχείο jpg μεγέθους 10Kb-1Mb) διαστάσεων 350 pxls Χ 350 pxls, που θα πρέπει να αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Turkish Airlines μέσω Κων/πολης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τις Qatar και Emirates, Etihad (με τις ανάλογες επιβαρύνσεις)

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* ή 5* κατ’ επιλογή

 • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία (επιβάρυνση ημιδιατροφής 60 € για τα 3*, 105 € για τα 4*, 145 € για τα 5*)

 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο

 • Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα

 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Ανάβαση με ελέφαντα στο φρούριο Αμπέρ (εναλλακτικά ανάβαση με τζιπ)

 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός

 • Διόδια, πάρκινγκ και τοπικοί φόροι

 • Είσοδοι σε όλα τα αξιοθέατα

 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βίζα εισόδου στη χώρα

 • Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι καυσίμων περίπου 272 € από Αθήνα και 252 € από Θεσσαλονίκη

 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, προσωπικά έξοδα, γεύματα, ποτά

image_pdfimage_print